MISLILI DA JE GOST

Aktivista upao u studio držeći transparent "Radio televizija Kurti"

RTK je istakla i da su „ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrijednostima koje predstavlja javni servis

Incident na televiziji Kosova. Printscreen / RTK1

S. S.

1.2.2023

Aktivista Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Nolj Nuši je danas, na početku centralnog dnevnika Radio-televizije Kosova (RTK) upao u studio i iza voditeljice držao transparent na kojem je pisalo "Radio-televizija Albina Kurtija".

RTK je na kratko prekinuo emisiju, a obezbjeđenje je izbacilo Nušija iz studija, dok je rukovodstvo televizije u saopćenju osudilo ometanje rada.

U saopćenju RTK se navodi da je Nuši ušao u studio, a da je obezbjeđenje smatralo da se radi o osobi koja je trebala da bude gost u emisji. RTK je istakla i da su „ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrijednostima koje predstavlja javni servis. Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali, da zahtjevaju da se to uradi u normalnim okolnostima protesta i da se ne ometa redovan proces rada.

U javnosti u Prištini ovakav čin aktiviste vanparlamentarne SDPK se smatra kao odgovor na izbor „aktiviste“ Samoopredjeljenja Riljinda Gervale za direktora programa na albanskom RTK.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.