OŠTRA REAKCIJA

Milo Đukanović poručio Abazoviću: Najbolje bi bilo da se oproba na predsjedničkim izborima

Vjerujem da ćemo doći do jednog ili više kandidata, kazao je on

Đukanović: Želi da obogati ponudu građanima, kako bi birali između onih koji će se zalagati za evropski sistem vrijednosti. Printscreen

E. A.

7.2.2023

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović kazao je da će brzo izaći sa prijedlogom kandidata za predsjednika države.

- Vremena još ima, to što još nismo saopćili ime kandidata ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano. Da li će taj kandidat biti stranački ili nestranački, o tome razgovaramo i unutar partije i unutar koalicije - kazao je on. 

Dodao je i da želi da obogati ponudu građanima, kako bi birali između onih koji će se zalagati za evropski sistem vrijednosti.

- Razgovaramo unutar tog saveza, koji se smatra opozicionim. Vjerujem da ćemo doći do jednog ili više kandidata - kazao je on.

Provincijalni komentar 

Kada je riječ o komentarima Abazovića o tome da Milo Đukanović više ne treba da bude predsjednik, kaže da je to čisti provincijalni komentar i razmišljanje Abazovića.

- Najbolje bi bilo da se on oproba na predsjedničkim izborima pa da vidimo kolika je njegova specifična snaga - dodao je.

Predsjednički izbori

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da će se najveća prevara desiti na predsjedničkim izborima tako što će DPS dati glasove kandidatu DF-a kako bi ušao u drugi krug i na taj način eliminisao kandidata "Evropa sad", a onda će u drugom krugu pobijediti Đukanović.

Na pitanje ima li istine u tome Đukanović je kazao da je Krivokapića najbolje ostaviti u njegovom virtuelnom svijetu pa neka on razmišlja o izbornim prevarama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.