PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI

Vučić: Hvala Dodiku i cijeloj RS što su uvijek uz Srbiju

U svemu smo bili, a vjerujem bit ćemo zajedno, ne povređujući bilo koga drugog i ne kršeći principe međunarodnog prava, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić. Printscreen

H. J. I.

15.2.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsjedniku RS Miloradu Dodiku i svim drugim predstavnicima i ljudima iz RS što su "uvijek uz Srbiju kada god proslavlja nešto što je važno".

Vučić je rekao da Srbija i srpski narod "nemaju drugog izbora nego da budu svoj na svome, da brinu i čuvaju svoju državu, narod, građane i gledaju u budućnost".

- U svemu smo bili, a vjerujem bit ćemo zajedno, ne povređujući bilo koga drugog i ne kršeći principe međunarodnog prava - rekao je Vučić na ceremoniji dodjele odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije, prenio je RTRS.

Ceremoniji u Beogradu prisustvuje i Dodik.

Prema Vučićevim riječima, "danas kada je Srbija pritisnuta sa različitih strana i kada najbrže u historiji ekonomski napreduje, mora jasno da kaže svima, i jednoj i drugoj strani koje žele da ih Srbija izabere, da država Srbija ima samo jednu mogućnost, a to je da bude svoj na svome".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.