"NISAM TOLIKO LUD"

Oglasio se Čedomir Jovanović nakon privođenja, evo šta je poručio

Dok parkiram auto ispred zgrade, prijatelji zovu i pitaju jel‘ čitam Novosti i Kurir, rekao je Jovanović

Čedomir Jovanović. M. M. / Pixsell

H. J. I.

15.2.2023

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, oglasio se na Facebooku nakon što je, kako su prenijeli srbijanski mediji, priveden u policiju zbog prijetnji koje je uputio advokatu Nemanji Aleksiću iz Novog Sada.

Srbijanski mediji su, podsjećamo, objavili, da je Jovanoviću, u konsultaciji sa Tužilaštvom određen pritvor od 48 sati, ali je lider LDP-a, kako se ispostavilo, ubrzo pušten.

Jovanović se nešto poslije ponoći oglasio na Facebooku.

- Dok parkiram auto ispred zgrade, prijatelji zovu i pitaju jel‘ čitam Novosti i Kurir. Nisam toliko lud - rekao je Jovanović. 

On je, također na Facebooku objavio fotografiju advokata Nemanje Aleksića uz opis: "Bocane zar ne možeš bolje".

Jovanović je objavio i svoju fotografiju kao i dio izjave koju je taj advokat dao novinaru Kurira: "Čedomir Jovanović nema ni fizičke, niti intelektualne kapacitete da mene napadne. On se pre izvesnog vremena počeo da vrši pritisak u vezi s jednim procesom u kome on nema baš nikakvu ulogu, niti je stranka, niti je na bilo koji način povezan sa ovim postupkom."

Aleksić je za isti medij izjavio i to da je dobio prijetnje od Jovanovića, koje je prijavio policiji, a nakon čega je lider LDP-a, kako je naveo, priveden. Kazao je i to da je Jovanović prije izvjesnog vremena počeo da vrši pritisak na njega jer zastupa jednu poslovnu banku, koja potražuje imovinu jedne stranke u procesu.

- Počeo je da vrši pritisak i na izvršitelja, što je van svakog kodeksa i profesionalne etike. Od nje je tražio da odloži izvršenje za 10 dana. Međutim, pošto je su već angažovani brojni resursi državnih organa to nije bilo moguće. Tada je u razgovoru sa koleginicom advokatom rekao da prenese advokatu Nemanji Aleksiću, to jest meni, da će da dobije batine i dodao da će dovesti svoju privatnu policiju - naveo je advokat za Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.