SASTANAK U MINHENU

Đukanović i Plenković: Predsjednički i parlamentarni izbori ključni za Crnu Goru

Đukanović je podijelio sa Plenkovićem informacije o aktuelnim prilikama u regionu i Crnoj Gori

Đukanović i Plenković. Ured predsjednika

E. T.

18.2.2023

Drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa premijerom Hrvatske Adrejem Plenkovićem.

- Đukanović je čestitao Hrvatskoj ulazak u euro i Šengen zonu, čemu se iskreno i dobrosusjedski radujemo, pozdravljajući stalni napredak te zemlje na sustizanju evropskog nivoa života - navodi se u saopštenju.

On je istakao da to predstavlja i veliko ohrabrenje za sve nas uz iskazano poštovanje za sve što Hrvatska radi za Crnu Goru i druge zemlje Zapadnog Balkana kao odgovoran susjed koji podržava evropsku integraciju Zapadnog Balkana, i čija riječ ima posebnu težinu u evropskom društvu.

Đukanović je podijelio sa Plenkovićem informacije o aktuelnim prilikama u regionu i Crnoj Gori uz ocjenu da je povratak stabilnosti preduslov za normalizaciju prilika i nastavak euroatlanskog puta.

Plenković se saglasio sa ocjenom da je organizovanje predsjedničkih i nakon toga parlamentarnih izbora ključno za našu zemlju.

- Uz ocjenu da je najava kompletiranja Ustavnog suda dobra vijest, naglasio je da je ambicija Crne Gore ka Evropi sasvim čista, da smo daleko odmakli i da bi se trenutno usporen proces pristupanja nakon uspostavljanja stabilnosti i uz proevropsku vladu mogao ponovo dinamizirati. Povratak iz trenutnog imidža disfunkcionalnosti u reformski orjentisan imidž je ono što Hrvatska dobrosusjedski poručuje Crnoj Gori - stoji u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili o odličnim odnosima dvije zemlje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.