DENIS SABIĆ

Kolegica sve otkrila: Voditelj HRT-a navodno uzimao novce za gostovanja u svojoj emisiji

Jučer mu je poslan otkaz, mislim da mu je već danas uručen, rekla je Mikac

Denis Šabić: Navodno naplaćviao gostovanja. Facebook

A. O. / Slobodna Dalmacija

21.2.2023

Poznati radijski voditelj HRT-a Denis Šabić prijavljen je da je navodno uzimao novce za gostovanja u svojoj emisiji „Topnjača“ koja se emituje na HRT-ovom Radiju Split utorkom od 18 do 20 sati.

Kolegica je na zajedničkom kompjuteru slučajno pronašla njegov privatni gmail koji je ostao otvoren i vidjela da je samo za januar 2023. godine navodno slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, kantonima i ostalima, što su bile cifre od 200, 400 i više eura za gostovanje u emisiji, piše Slobodna Dalmacija.

Fotografirala mailove

Kako tvrde njegovi kolege, to je navodno radio godinama.

Njegova kolegica je fotografirala te mailove, bila je, kažu nam izvori, šokirana, i nije znala što da učini. Na kraju je to prijavila glavnom uredniku Radija Split, Karlu Reitoberu, koji je sve to prijavio HRT-ovoj službi u Zagreb, a u programu ga je zadržao do jučer, otkada je Šabić navodno na bolovanju.

Sve se ovo dogodilo 6. februara, a kolege nisu još bili objaviješteni o tome što će biti sa Šabićevim slučajem. Znaju da mu je došla dostava iz Zagreba.

Bez komentara

Novinari Slobodne Dalmacije nazvali su i Šabića koji im je rekao da ne može ništa komentirati, kao ni glavni urednik Reitober koji im je kazao da ne smije ništa reći.

Nazvali su i HRT-ovu službu za komunikacije koji su im potvrdili priču.

- Zbog skrivljenog ponašanja Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Istina je da je uzimao novce, nažalost, što je sramota za firmu. Jučer mu je poslan otkaz, mislim da mu je već danas uručen. Ne znam koliko je tačno zaradio, bili smo u šoku kada smo čuli da je radio to sistemski godinama. Ne znamo još šta će biti dalje, ali mislim da HRT neće stati samo na ovome – rekla je Nevenka Mikac, voditeljica Odjela komunikacija HRT-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.