PODRŠKA

Crnoj Gori potrebna predsjednica koja ne nosi terete bivše vlasti

Podrška kandidatkinji SDP-a Crne Gore Draginji Vuksanović-Stanković bit će mjera onih snaga koji su srcem za Crnu Goru

Anadolija

N. Aj.

2.3.2023

Podrška kandidatkinji Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginji Vuksanović-Stanković bit će mjera onih snaga koji su srcem za Crnu Goru, građansku, razvijenu, državu okrenutu Zapadu. Sve što se dešava nakon 2020. godine posljedica je kvarenja vlasti i zloupotreba u prethodnim godinama, ocijenio potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

Moderno i napredno

Crnoj Gori je, prema njegovim riječima, potrebna predsjednica koja „ne nosi terete bivše vlasti“.

- Suština predsjedničkih izbora nije izbor između kandidata, već izbor političkog puta kojim će se Crna Gora kretati. Da li će Crna Gora biti evropsko, razvijeno, građansko i moderno društvo ili će biti periferija srpskog ili ruskog sveta, društvo koje zazire od svega modernog i naprednog - saopćio je Zeković.

Da li ćemo u Briselu, pita on, pregovarati o priključenju Evropskoj uniji „ili u Beogradu podnositi izvještaj Milici Zavetnici“?

- Jesu li heroji kojima se divimo antifašisti ili saradnici okupatora? Vidimo li svoju djecu na svjetskim univerzitetima ili u lokalnim vjerskim školama? Želimo li ravnopravno sa razvijenim državama gdje se živi demokartija ili potčinjeni onima đe se truju i ubijaju opozicioni lideri? To je suštinsko pitanje na ovim izborima - naglasio je Zeković.

Kvarenje vlasti

Ako je drugi krug matematički izvjestan, ističe on, onda je „važno da u prvom krugu izaberemo kandidata“.

- Koji, lišen tereta prošlosti, ima veće šanse za uspjeh u drugom krugu. Važno je i poslati poruku da odbrana tih vrijednosti ne stanuje samo u jednoj partiji. Ima nas, koji smo čvrsto na vrijednostima slobodne, građanske, evropske i razvijene Crne Gore, protiv sadašnje vlasti, a također bili kritični i prema prethodnoj - čijim kvarenjem smo dobili sadašnju vlast - zaključio je Zeković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.