ODRŽAVAJU SE 19. MARTA

Španski premijer podržao Đukanovića na predsjedničkim izborima

To je prilika da se stvore uslovi da se Crna Gora vrati na put evropskih integracija i ekonomskog napretka, kazao je

Đukanović i Sančez. AP Photo / Bernat Armangue

S. S.

16.3.2023

Španski premijer i predsjednik Socijalističke internacionale Pedro Sančez (Sanchez) uputio je pismo podrške predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću za predsjedničke izbore - saopćeno je iz Demokratske partije socijalista.

Sančez je, kako je navedeno u saopćenju, rekao da kao predsjednik Socijalističke internacionale želi da izrazi punu podršku njihovoj sestrinskoj partiji DPS i poželi uspjeh na predstojećim predsjedničkim izborima kandidatu Đukanoviću.

Značaj vizije

- U našoj političkoj porodici prepoznat je značaj vizije vaše partije i njenog lidera Mila Đukanovića koji je u prethodnom periodu sačuvao Crnu Goru od rata, postigao nezavisnost Crne Gore i okrenuo je ka zapadnom kursu, ka EU i NATO integracijama. Jasno je da su ovi izbori prekretnica za budući put Crne Gore – istakao je Sanchez.

Vjeruje da će građani Crne Gore na ovim izborima prepoznati da, kako je navedeno, samo politike bazirane na univerzalnim socijaldemokratskim vrijednostima, mira, demokratije i jednakosti mogu biti uspješne za našu zemlju.

Put evropskih integracija

- To je prilika da se stvore uslovi da se Crna Gora vrati na put evropskih integracija i ekonomskog napretka. Također, to će biti dodatni impuls i za Zapadni Balkan i za Evropsku uniju da prepoznaju značaj mira i stabilnosti u društvima regiona, što bi dalo doprinos čitavoj Evropi - ističe se u pismu Sančeza.

Socijalistička internacionala je najveća globalna organizacija koja okuplja socijalističke i social-demokratske partije iz čitavog svijeta, a Pedro Sančez je izabran za njenog predsjednika u novembru prošle godine na kongresu u Madridu, pišu crnogorski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.