PREDSJEDNIČKI IZBORI

Aleksandar Damjanović za "Avaz": Glas za Đukanovića je glas za spas građanske Crne Gore

Nakon promjene vlasti 30. avgusta Đukanović je svojom političkom mudrošću uspio da odbrani građanski koncept Crne Gore, istakao je

Aleksandar Damjanović. Printscreen

Alen Bajramovic

17.3.2023

Nekoliko sati pred početak predizborne šutnje uoči predsjedničkih izbora oglasila se Crnogorska kulturna mreža. Podsjetivši građane na značaj njihove odluke, ukazuju da su neki od kandidata željeli da prikriju svoje anticrnogorsko djelovanje, te da je njihova isključiva namjera "da se dočepaju predsjedničke funkcije i Crnoj Gori zadaju završni udarac".

Izbor nikada nije bio lakši

- Od kada se u Crnoj Gori neposredno na izborima bira predsjednik izbor nikad nije bio lakši. Na jednoj strani imamo aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića koji je svojim trodecenijskim djelovanjem na političkoj sceni pokazao privrženost Crnoj Gori. Za vrijeme Đukanovićeve političke karijere naša država je postigla historijske uspjehe. Zahvaljujući njegovoj mudroj politici Crna Gora je sačuvala mir, obnovila nezavisnost, postala članica NATO Alijanse i bila lider u pristupnim pregovorima sa EU. Nakon promjene vlasti 30. avgusta Đukanović je svojom političkom mudrošću uspio da odbrani građanski koncept Crne Gore, na koji su atakovali oni koji se danas građanima nude za funkciju predsjednika - kaže predsjednik CKM Aleksandar Damjanović.

Spas građanske Crne Gore

Dodaje da se, nasuprot Đukanoviću, u trci za predsjednika nude ličnosti od kojih veći dio njih ima istu misiju koju su imali učesnici Podgoričke skupštine 1918. godine.

- Kada se sumiraju biografije političkih kandidata izbor za svakog patriotski orjentisanog građanina naše države je veoma lak. Glas za Mila Đukanovića je glas za spas građanske Crne Gore i prilika da se krene u konačnu borbu za odbranu naše državne kuće.

Vjerujem da će građani prepoznati značaj teške situacije u kojoj se nalazi Crna Gora, kao i činjenicu da jedino Đukanović pobjedom na predsjedničkim izborima našu državu može vratiti na evropski put - ističe Damjanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.