PODRŽAO MILATOVIĆA

Abazović: Građani su bez straha glasali za svoje favorite

Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu, rekao je Abazović

Abazović: Mirno i dostojanstveno u nove pobjede. Vlada CG

A. O.

20.3.2023

Lider Građanskog pokreta URA i premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da će ova partija u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori podržati kandidata za predsjednika pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića.

Abazović je čestitao svim učesnicima izbornog procesa, s posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobedu u drugom krugu.

Bez tenzija

Prema riječima Abazovića, sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezultata predsjedničkih izbora predstavljaju veliku pobjedu demokratije u Crnoj Gori.

- Bez tenzija, s pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji, Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice. Građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsjednika države – rekao je Abazović.

Razvoj države

Između ostalog, Abazović je rekao da s Đukanovićem odlazi i DPS, a da se Crna Gora vraća sebi i svom daljem progresu.

- Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu. Mirno i dostojanstveno u nove pobjede – kazao je Abazović.

Drugi krug

Podsjećamo, prvi krug izbora održan je jučer u Crnoj Gori, dok će u drugi krug ići kandidat Pokreta "Evropa sad“ Jakov Milatović i lider DPS-a Milo Đukanović.

Na osnovu podataka CeMI, Đukanović je osvojio 35,2 posto glasova, a Milatović 29,2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.