PROZIVKE UOČI PROTESTA

Kurti na mostu u Prištini prikazan kao Pinokio: Nema oprosta zbog prihvatanja ZSO-a

Poslanik stranke Nolj Nuši rekao je da je transparent simboličan i prikazuje put obmane u dijalogu sa Srbijom

Kurti kao Pinokio. Twitter

D. H.

23.3.2023

Aktivisti kosovskog SDP-a su na mostu postavili transparent s likom premijera Albina Kurtija koji je prikazan kao lik iz crtanog filma Pinokio, s izduženim nosem. Ispod karikature je bilo ispisano "Protiv sporazuma, protiv prevare", aludirajući na ZSO.

Kurti se "predao"

Poslanik te stranke Nolj Nuši rekao je da je transparent simboličan i prikazuje put obmane u dijalogu sa Srbijom. On smatra da je dogovor iz Ohrida od prije dva-tri dana samo potvrdio da se Kurti "predao".

- Dugačak nos premijera Kurtija je simbol njegovog dugog puta obmane i njegove laži u vezi s dijalogom sa Srbijom. Sva njegova moć dok je bio u opoziciji jeste dijalog sa Srbijom i protivljenje istom.

Najveće proteste je organizovao protiv ZSO-a, a ovo što se danas dešava je prihvatanje svih sporazuma kojima se protivio i prihvatanje ZSO-a - rekao je on.

Protesti 25. marta

Nuši je pozvao sve građane Kosova da učestvuju na masovnom antivladinom protestu koji SDP organizuje 25. marta na ulicama Prištine.

- Pozivamo sve one koji su protiv sporazuma i one koji imaju dilemu oko sporazuma, ali su protiv Kurtija, da se zajedno suprostavimo ovakvom bahatom ponašanju. Očekujem većinu iz Samoopredeljenja na protestu, jer su oni ipak najveći prevareni - dodao je Nuši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.