OTKRIO ŠTA SE DESILO

Oglasio se mladić Nikola Darmanović koji je napadnut u Podgorici

Darmanović je utrčao u obližnje prostorije u kojima se nalazi Agencija za elektronske medije

Nikola Darmanović. AntenaM

E. T. / AntenaM

1.4.2023

U izjavi za Antenu M, Nikola Darmanović (22) iznosi detalje napada na njega, nakon povratka sa konvencije predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića. Potvrdio je da su ga napala četvorica muškaraca, svi naoružani "rasklopljivim palicama", koji su izašli iz mercedesa, "neki novi model, nizak, sređen", sa beogradskim registarskim tablicama.

Blokirao udarac

- Vraćao sam se iz SC Morača, išao prema mom automobilu, ogrnut crnogorskom zastavom. Tačno ispred restorana Urban počelo je dobacivanje na račun zastave koju nosim, a pošto sam odgovorio krenuo je napad na mene. Prvo me je napao mladić koji je sjedio na mjestu suvozača. Imao je na nosu bijeli tufer, kao da je već imao neku povredu. Ubrzo su iskočili i ostali, zamahnuli palicama da me udare po glavi. Rukom sam blokirao udarac i uspio da pobjegnem - rekao je Darmanović. 

Darmanović je utrčao u obližnje prostorije u kojima se nalazi Agencija za elektronske medije i podgoričkog odbora DPS. Pozvao je policiju i ona se brzo pojavila na licu mjesta. Preporučili su mu da prvo ode u Urgentni centar, što je i uradio. Nakon toga je otišao u CB, dao izjavu, a onda se sa policajcima vratio na lice mjesta i potanko im opisao čitav događaj.

Nestali bez traga

- Nije tačno da su napadači bili maskirani. Svi četvorica su mi djelovali stariji od mene po pet-šest godina. Kad sam se vratio na mjesto napada oni su već bili nestali bez traga - kaže Nikola Darmanović.

Kaže da osjeća jak bol u ruci kojom je blokirao udarac palice, usmjeren ka njegovoj glavi.

Prema nezvaničnim saznanjima Antene M napad je gotovo sigurno zabilježen nadzornim kamerama kojih na tom prostoru ima više i to bi trebalo da omogući policiji da brzo utvrdi identitet napadača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.