POGINULA U EKSPLOZIJI

Od tragedije prošla decenija: Aleksandra proslavljala 1. maj sa prijateljima, pa otišla u smrt

Naime, ona je sa dvadesetak prijatelja praznik odlučila da proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva

Njeni prijatelji čuli su vrisak i poziv u pomoć. Nenad Mihajlović / Ringier

H. J. I.

1.5.2023

Na Praznik rada prije tačno 10 godina vesela proslava pretvorila se u stravičnu tragediju kada je u eksploziji kod Kraljeva poginula Aleksandra Pantović. 

Naime, ona je sa dvadesetak prijatelja praznik odlučila da proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva, gdje su se uputili 30. aprila. Dok su u dvorištu ostavljali šator, Aleksandra je ušla u drvenu kuću. Tada se začula eksplozija i kuća je počela da gori.

Vrisak i poziv u pomoć

Njeni prijatelji čuli su vrisak i poziv u pomoć, ali nisu mogli da urade ništa. Pokušali su da džipom ulaze u kuću i na taj način izbave drugaricu, ali se krov urušio. Vatru su vjerovatno pokušavali da ugase vodom, ali ona se samo još više razbuktala.

Uzrok požara bila je plinska boca, a plamen se potom proširio na kante sa benzinom i začas progutao vikendicu i djevojku u njoj, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da izađe na bezbjedno.

Plinska boca je bila otvorena i bio je uključen agregat na benzin. Pretpostavlja se da se djevojka onesvijestila zbog plina, pa nije stigla da istrči iz vikendice u plamenu. Srušila se pokušavajući da otvori vrata. Upravo ta isparenja vjerovatno su dovela i do eksplozije.

"Bilo je užasno"

Aleksandrin brat Aleksandar, koji je tada imao 16 godina, rekao je da su majka i on prvi stigli na zgarište. 

- Majka je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom. Kako se nije javljala, zvali smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno - piše Telegraf.

– Vikendica je izgorjela do temelja, a tijelo moje seke bilo je pored vrata sa unutrašnje strane – rekao je.

Vatrogasci su na lice mjesta stigli veoma brzo, ali je za pomoć djevojci bilo kasno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.