DIJELI SE VIDEO

Rahmetli muftija Muamer Zukorlić upozoravao da se prestanu emitirati rijaliti programi koji truju naciju

Nakon tragedija koje su ovih dana potresle Srbiju mnogi psiholozi upozorili su na istu stvar kao nekada muftija Zukorlić

Zukorlić upozoravao: Previše će biti uništenih generacija. Printscreen

Z. K.

5.5.2023

Korisnici društvenih mreža dijele video obraćanja rahmetli muftije Muamera Zukorlića tokom jednog gostovanja na televiziji Happy. U svom tadašnjem obraćanju muftija Zukorlić obraća se Milomiru Mariću, pokušavajući ga uvjeriti da prestane s emitiranjem rijaliti programa koji truju naciju i da ostavi makar mali dio za one ljude u Srbiji koji žele “normalno odgajati djecu”.

- Ti si ovdje, Mariću, svjedok koliko je ovdje sve lažno, moguće je biti čovjek, vjerovati u Boga, previše će biti uništenih generacija i djece, ostavite barem jednu traku za one koji to žele. Kako ćeš umrijeti Mariću, neke stvari koje si radio će ti zapriječiti u grlu kad budeš umirao. Čovječe, nemoj ovo da radiš - kazao je, između ostalog, muftija Zukorlić.

Marić mu je kroz osmijeh odgovorio: "Ne bih ja tu ništa mijenjao".

Nakon tragedija koje su ovih dana potresle Srbiju mnogi psiholozi upozorili su na istu stvar kao nekada muftija Zukorlić. Utjecaj rijaliti programa u kojima se promoviraju razvrat i nasilje poguban je za mlade u Srbiji. Jedan od najgledanijih i najbizarnijih emitira se upravo na televiziji gdje je Zukorlić, tokom gostovanja, upozoravao na posljedice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.