SRBIJA

Potresni ispraćaj djevojčice B. A. tragično stradale u pucnjavi u školi

Kapeli se teško prilazi, nekim ljudima je muka

Cvijeće za ubijene. SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Z. K. / Blic

8.5.2023

Na Novom bežanijskom groblju na sahrani B.A., koja je nastradala u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kao jedna od devet žrtava učenika (13) koji je pucao, okupilo se više stotina ljudi. Prijatelji i porodica se polako okupljaju, kako bi se oprostili od tragično stradale devojčice, piše Blic.

Policajci sa svijećama

Kapeli se teško prilazi, nekim ljudima je muka. Čuli su se povici: “Ima li neka hitna pomoć ovdje? Dajte da nazovemo Hitnu, nemojte da bude nekom loše."

Prisutan je veliki broj policajaca, koji su sa svijećama došli da odaju počast ubijenoj B.A. Ljudi iz kapele izlaze uplakani i praznih pogleda. Prostor ispred kapele je ispunjen bijelim kalama.

- Sve je strašno. Strašno je što je dijete ubica, što su djeca ubijena. Ova tuga se ne može izmjeriti - kaže jedna žena koja je uplakana izašla iz kapele.

Vječni počinak

Spuštenih glava građani su krenuli u povorku, kako bi ispratili djevojčicu na vječni počinak.

Podsjetimo, tokom vikenda se održalo 13 sahrana - stradalih u pucnjavi u školi, kao i u masakru u Mladenovcu. U Srbiji je za manje od 48 sati u dvije odvojene tragedije život izgubilo 17 osoba, među kojima su i najmlađi.

Danas se održava sahrana još četvoro stradalih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.