U TOKU ISTRAŽIVANJE

Učenik u Međimurju pokazao učiteljici fotografiju na kojoj drži pištolj: Priveden je

Međimurska policija potvrdila je u četvrtak Hini da se dijete nalazi u njihovim prostorijama i da je u toku kriminalističko istraživanje

U Osnovnoj školi "Mursko Središće". Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

E. A.

11.5.2023

Dan nakon što je učenik Osnovne škole "Mursko Središće" učiteljici pokazao sliku s pištoljem, međimurski župan Matija Posavec poručio je u četvrtak da su sve škole u Međimurju sigurne ali i da će se provjeravati svaka takva informacija.

Jučerašnja informacija jednog lokalnog medija po kojoj je u Osnovnoj školi "Mursko Središće" došlo do prijetnje pištoljem pokazala se lažnom, ali je učenik osmog razreda zbog pokazivanja slike na kojoj, uz verbalne prijetnje drži pištolj prijavljen policiji i Zavodu za socijalni rad.

Međimurska policija potvrdila je u četvrtak Hini da se dijete nalazi u njihovim prostorijama i da je u toku kriminalističko istraživanje. Župan Posavec zbog tog je slučaja u četvrtak održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će se u svijetlu posljednjih događaja provjeravati svaka informacija koja se pojavi, bilo kao sumnja ili kao nekakav događaj, u svakoj školi u Međimurju.

"Svaka informacija će se provjeravati s punom pažnjom"

- Želimo biti maksimalno otvoreni i iskreni i graditi povjerenje da su naše škole sigurne i da se preventivno i na bilo koji način takve stvari spriječe - rekao je župan. 

Pozvao je na odgovornost svih sudionika u sastavu obrazovanja - zaposlenika škola, roditelja, učenika, te podsjeti da u osnovnim i srednjim školama u Međimurju ima više od 13.000 učenica i učenika.

Poručio je da će se svaka informaciju koja ukazuje na bilo koju sumnju s punom pažnjom uzimati i provjeravati te je pozvao ostale institucije da to čine. Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Mursko Središće, Elvisa Šarića škola je u srijedu u 10 sati primila informaciju koju su isti dan u 13:45 sati Zavodu za socijalni rad i međimurskoj policiji poslali prijavu zbog sumnje u namjeru počinjenja kaznenog djela.

Prema izjavama učiteljice, jedan učenik je naveo da ga cure u naselju ljute jer govore kako se sastaju s njim i pokazao fotografiju na kojoj se vidjela tetovirana ruka i pištolj. Rekao je da ga to ljuti i da će im prisloniti pištolj na glavu, samo čeka da mu neko digne živac i donese pištolj.

Obavljen razgovor 

Šarić, koji je te informacije odmah proslijedio policiji rekao je na konferenciji za novinare da škola u tom trenutku nije imala saznanja da je učenik u školu donio pištolj niti da je direktno ugrozio učitelje, osoblje ili druge učenike te da je policija odvela učenika na daljnje ispitivanje.

Nakon tragedije u osnovnoj školi u Beogradu u svim osnovnim školama u Međimurju održani su sastanci u svakom razrednom odjelu od strane ravnatelja, razrednika i stručnih službi škole na kojima su razgovarali s učenicima o samom događaju u Beogradu.

Stručne službe pozvale su sve učenike i ravnatelje da prijave i obratiti im se u slučaju postojanja sumnje da postoji nasilje u školi ili u okruženju škole. Policijska uprava međimurska uključila se u aktivnosti pružanja edukacije u osnovnim školama, rekla je načelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.