PREMIJER HRVATSKE

Traje istraga ko je prijetio Plenkoviću, poziv upućen iz inostranstva

RTL Danas saznaje kako je prijetnju uputio muškarac i to telefonski iz inostranstva

Andrej Plenković. Fena

H. J. I.

12.5.2023

Policija u Hrvatskoj izvijestila je popodne da provode kriminalističko istraživanje "s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identificiranja osobe" koja je uputila prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima, a zbog čega je policija u petak bila u Banskim dvorima.

Prijetio muškarac, poziv upućen iz inostranstva

U saopćenju navode da je policijska uprava zagrebačka u petak u jutarnjim satima "zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje prema predsjedniku i članovima Vlade RH".

S obzirom na zaprimljenu dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih prijetnji, na Markov trg su upućene i raspoređene dodatne policijske snage. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identificiranja osobe koja je uputila prijetnje, stoji u saopćenju.

RTL Danas saznaje kako je prijetnju uputio muškarac i to telefonski iz inostranstva.

Plenkovićev glasnogovornik potvrdio prijetnje

Glasnogovornik vlade Marko Milić ranije je potvrdio da je policija u petak došla u sjedište hrvatske vlade zbog prijetnji ubistvom premijera i članova vlade.

Komentirajući izvještaj SOA-e za prošlu godinu, premijer Andrej Plenković danas je u Dubrovniku rekao da državne institucije konstantno djeluju kako bi spriječile eventualne pokušaje nasilnog rušenja vlasti i naveo da prijetnje postoje te je zbog jedne policija i danas u Banskim dvorima.

SOA u danas objavljenom izvještaju za prošlu godinu, među ostalim, navodi da je "detektirala pokušaje pojedinaca s ekstremističkim i militantnim stavovima da paravojno organiziraju svoje sljedbenike, s namjerom provedbe vojne obuke i nabave naoružanja, a s krajnjim ciljem rušenja demokratskog ustavnog poretka".

Upitan za komentar izvještaja, Plenković je rekao kako su postojale "dvije grupe koje su vrlo jasno identificirane, koje su povezivale jedan krug ljudi s ciljem nasilnog rušenja ustavnog poretka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.