PRETHODILA PREPIRKA

Detalji tragedije u Priboju: Ervin Ć. preminuo od krvarenja na mozgu, policajac ga tri puta udario u glavu

Poslije izvjesnog vremena došlo je do svađe između njih dvojice, da bi u jednom trenutku Igor potegao pesnicu na Ervina i tri puta ga udario

Tragediji je prethodila svađa. Snežana Krstić / Ringier

H. J. I.

22.5.2023

Šta je bilo povod da Igor A. (28) iz Priboja, zaposlen kao policajac u Beogradu, pretprošle noći u jednom pribojskom kafiću nasrne na sugrađanina Ervina Ć. (35) i zada mu smrtonosne povrede pesnicom u glavu, za sada nije poznato, a izvjesno je da je tragediji prethodila prepirka između njih dvojice. 

Ovo potvrđuju zapisi sa video kamere iz ugostiteljskog objekta koja je zabilježila trenutke uoči nemilog događaja i sve što se potom zbilo. 

Tučnjavi prethodila svađa

U noći između subote i nedjelje, negdje oko ponoći, kako svjedoči snimak koji je pregledala policija, Igor A. i Ervin Ć. stajali su jedan do drugog za šankom kafića, svaki sa svojim društvom. Poslije izvjesnog vremena došlo je do svađe između njih dvojice, da bi u jednom trenutku Igor potegao pesnicu na Ervina i tri puta ga, za sekundu – dvije, udario u glavu. Usljed zadobijenih udaraca Ervin je pao na pod, u međuvremenu i glavom zakačio šank, i ostao nepomično da leži.

Policajac – pripadnik Interventne jedinice u Beogradu, koji je u subotu bio u rodnom gradu, odmah potom je napustio lokal, dok su Ervinu u pomoć pritrčale medicinske sestre koje su u istom kafiću bile u noćnom provodu. Ervin nije bi pri svijesti, ali je u tim trenucima bio živ.

Ubrzo je u kafić stigla ekipa Hitne pomoći koja je 35-godišnjaka prevezla u Opštu bolnicu Priboj gdje je i reanimiran. Uprkos svim naporima ljekara da ga spase, dva sata kasnije Ervin Ć. je preminuo.

Urađena obdukcija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu jučer je izvršena obdukcija tijela nesrećnog Pribojca. Utvrđeno je da je uzrok smrti krvarenje u mozgu izazvano pucanjem velikog krvnog suda. Na osnovu snimka do kojeg je došla istraga vidi se da je Ervin lijevom stranom glave udario o šank, ali povrede na tom mjestu nisu primijećene. Zapravo, povrede su zabilježene na desnoj strani glave u koju ga je Igor A. udario.

U Priboju su jučer kružile glasine da je do svađe između Igora i Ervina navodno došlo do lomljenja čaša u lokalu.

Toga jeste bilo, ali ne u neposrednoj blizini njih dvojice i ne u vrijeme kada je došlo verbalnog konflikta koji se pretvorio u tragediju. Također, i tome svjedoči snimak, kao neistinita se pokazala priča da je policajac na ruci imao “bokser”.

Uhapšeno troje ljudi bliskih Igoru

Priboj je pogranični grad u Polimlju, na samo pet kilometara od graničnog prelaza Uvac. Preko istoimene rijeke Bosna i Hercegovina još je i bliža Priboju. Od ovog grada nije daleko ni Crna Gora. Da li je odbjegli policajac prešao državnu granicu, ili se od potrage krije u Srbiji, za sada nije poznato.

Tek, policija u Priboju jučer je zadržala troje Igoru bliskih koji se sumnjiče da su mu pomogli prilikom bjekstva. Radi se o jednoj djevojci, prijatelju i članu familije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.