MEZARJE BIJELIŠ

U Priboju klanjana dženaza ubijenom Ervinu Ćelahmetoviću

Neka se ovakav događaj više nikada nigdje ne ponovi, čulo se prije početka dženaze

Klanjana dženaza ubijenom Ervinu Ćelahmetoviću. Vladimir Lojanica / Ringier

H. J. I.

23.5.2023

Na mezarju Bijeliš kod Starog Priboja danas je klanjana dženaza Ervinu Ćelahmetoviću (35), koji je u nedjelju rano ujutro podlegao povredama koje mu je prethodno, u jednom pribojskom kafiću, udarcima pesnicom nanio policajac Igor A. (28), osumničeni za ubistvo, a za kojim se još traga. 

Uzdržanost i miran suživot

Veliki broj Pribojaca, ali i građana drugih opština ovog dijela Srbije, prisustvovao je dženazi nesrećnog Ćelahmetovića. Govor pred džamijom u Starom Priboju držali su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj Harun Eminagić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i muftija sandžački dr. Melvud Dudić.

Obojica su pomirljivim tonom pozvala na uzdržanost i miran suživot u multietničkoj sredini kakva je Priboj, ali i pozvali institucije Republike Srbije da pronađu ubicu i adekvatno ga kazne. Ubistvo Ervina Ćelahmetovića, rekli su govornici, nije bilo ni nacionalno ni vjerski motvisano.

- Neka se ovakav događaj više nikada nigdje ne ponovi – čulo se prije početka dženaze.

Dženazu klanjalo i mnogo lokalnih političara

Među prisutnima bilo je i mnogo lokalnih političara iz Priboja i okolnih mjesta, kao i predstavnika bošnjačkih političkih stranaka.

U noći između subote i nedjelje u kafiću u centru Starog Priboja Ervina Ćelahmetovića pesnicom je tri puta u glavu udario Igor A. (28), rođeni Pribojac, zaposlen kao pripadnik Interventne jedinice policije u Beogradu. Pregledom videosnimaka s kamere ugostiteljskog objekta utvrđeno je da je prethodno između njih dvojice, dok su stajali za šankom, došlo do kraće prepirke.

Ervin je živ, ali bez svijesti prebačen u Pribojsku bolnicu, gdje je dva sata kasnije preminuo od, kako je pokazala obdukcija, krvarenja u mozgu izazvanog pucanjem velikog krvnog suda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.