PODNESENA PRIJAVA

MUP Srbije: Lažni Darko Elez od advokata ukrao novac, prevarant ih zvao iz zatvora

Srbijanski MUP sumnja da ima više prevarenih građana, zbog čega je pozvao oštećene da slučaj prijave u Policijskoj stanici Vračar

Elez: Optužen za organizovani kriminal. Fena

S. S.

24.5.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je protiv 43-godišnjeg zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda Pančevo podnijelo krivičnu prijavu zbog sumnje da se putem telefonskih govornica te ustanove lažno predstavljao kao vođa bosanskohercegovačke kriminalne grupe Darko Elez, prenosi Beta.

Policija sumnja da se on sa telefonskih govornica tog KPZ-a predstavljao kao Elez, pozivao advokate i građane od kojih je tražio da ga zastupaju u postupcima pred sudom, kao i da mu uplate novac elektronskim putem za navodnu hiruršku intervenciju, a koji će, kako je govorio, njegova supruga da vrati.

MUP sumnja da ima više prevarenih građana, zbog čega je pozvao oštećene da slučaj prijave u Policijskoj stanici Vračar, ili telefonom na brojeve 011/344-0643 i 011/344-3425.

Darko Elez osuđen je u Bosni i Hercegovini na 15 godina zatvora, nakon čega je izručen Srbiji gdje izdržava tu zatvorsku kaznu.

Optužnica je teretila Eleza za organizovani kriminal u vezi s više teških krivičnih djela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva i pljačke transporta novca, počinjena od 2005. do 2009. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.