OGLASILI SE

Kosovska policija: Na sjeveru Kosova gradonačelnicima obezbjeđujemo pravo na rad

Kosovska policija, prema zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, preduzima policijske radnje i ovlašćenja u pružanju sigurnosti

Općina Zvečan. Kosovo online

E. T. / Kosovo online

26.5.2023

U četiri općine na sjeveru Kosova danas su se oglasile sirene za uzbunu a zabrinuti građani okupili oko zgrada općina u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu zbog prisustva velikog broja pripadnika Kosovske policije, javlja kosovo online. 

Iz Kosovske policije su saopćili da pomažu novoizabranim gradonačelnicima da ostvare pravo na rad u zvaničnim općinskim zgradama.

Pripadnici Kosovske policije u Zvečanu u jednom trenutku su upotrijebili suzavac i šok bombe i ušli u zgradu Opštine.

U saopćenju policije, navodi se da u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlaštenjima, policija preduzima mjere obezbjeđenja, održavanja reda i javne bezbjednosti.

- Kosovska policija, prema zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, preduzima policijske radnje i ovlašćenja u pružanju bezbjednosti, održavanju reda i javne bezbjednosti, kao i mjere s ciljem sprečavanja pojavljivanja bezbjedonosnih rizika. Po službenoj dužnosti, Kosovska policija danas pomaže gradonačelnicima sjevernih opština Zvevan, Leposavić i Zubin Potok, da ostvare svoje pravo na rad u zvaničnim zgradama odgovarajućih opština - naveli su na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.