ŠEF DIPLOMATIJE SRBIJE

Dačić na skupu u Beogradu: Ne trebamo se dijeliti na četnike i partizane

Nikad nisam vidio da se na ubistvu djece pravi politički profit, ne govorite da pravite demonstracije jer brinete o djeci već da biste došli na vlast

Ivica Dačić. Tanjuh

S. S.

26.5.2023

Na velikom skupu "Srbija nade", koji se održava u Beogradu, obratio se ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Koliko god da nam je teško, svi su oni na nama lomili zube, a mi smo i dalje ovdje... Da pod šljivom ostane jedan jedini Srbin, i on će se boriti protiv neprijatelja. Danas ste čuli da Kurtijeva vlast silom pokušava da zauzme srpske opštine.... da timepotpuno legalizuje i legitimizuje okupaciju Kosova, naše zemlje, čija je svaka stopa srpskom krvlju zalivena... svaki metar zemlje na Kosovu ima svog junaka pod zemljom, kome se više na grob ne može doći. Prokleti su svi oni koji svoju kuću sagradiše na tuđim grobovima - rekao je Dačić.

Nakon toga se osvrnuo na masakr u beogradskoj školi.

- Nikad nisam vidio da se na ubistvu djece pravi politički profit, ne govorite da pravite demonstracije jer brinete o djeci već da biste došli na vlast. Jednom vam je uspjelo, ali zaboravite na to. Nikada više nećete dobiti vlast na ulici. Zato je važno što smo danas ovdje - kazao je Dačić.

Poručio je da ne daju Kosovo.

- Ne damo Srbiju, ne damo da omladinu truju i da narod ubijaju, molim sve Srbe da se ujedinimo. Partija ima mnogo, Srbija nam je samo jedna - dodao je.

Zaključio je da se ne treba dijeliti na četnike i partizane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.