PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Jedan Srbin je ubio Bošnjaka u Priboju i to nikada više ne smije da se ponovi

Svi smo jednaki i Srbija treba da se brine o svim njenim stanovnicima, kazao je

Aleksandar Vučić. Tanjug

S. S.

prije 2 dana

Na skupu „Srbija nade“ u Beogradu okupio se veliki broj građana, a jedan od brojnih govornika bio je Aleksandar Vučić.

On je zamolio sve prisutne na početku da minutom šutnje odaju počast svim stradalim u dva masakra u Srbiji.

- Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju dosli, što vas kiša nije oterala odavde, koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i poristojnu Srbiju, molim vas da svi spustite zastave i transparente, da pognemo glave i da minutom šutnje odamo poštu svim stradalima u ova dva jeziva masakra – rekao je Vučić.

Problemi na sjeveru Kosova

On je kazao da večeras ima nekoliko vijesti za građane.

- I danas kao da su namjerno čekali taj dan da značajan broj muškaraca sa sjevera dođe u Beograd da bi napali općinske zgrade u Zubinom potoku, Zvečanu i Leposaviću. Šutali su predstavnici Kvinte, sad to osuđuju. Čim se završi skup imat ćemo sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost i govorit ćemo o onom što će biti na Kosovu, a plašim se mnogo toga lošeg. I zbog toga jedinstvo, ujedinjenost su nam potrebniji nego ikada.

Na današnji dan prikupljeno više od 50.000 cijevi i minsko-eksplozivnih sredstava. To država radi, preduzima, kazao je Vučić.

Ubistvo u Priboju

- Ukinuli smo rijalitije, a političari kažu - pa nije se ništa dogodilo, da, zato što njih to ne interesuje, ni djeca ni Srbija ni Kosovo, ni bilo ko ni bilo šta drugo. Pozivam vas na dijalog i razgovor, ali prelaznih vlada neće biti! Vlast će se birati na izborima, narodnom voljom, a ne upadima u institucije ili na ulici. Zato lijepo da pohvalite mjere koje smo donijeli jer to su mjere za vaše porodice, i što smo ukinuli rijalitije, i da kažete o čemu još možemo da govorimo - rekao je.

Osvrnuo se i na ubistvo Ervina Ćelahmetovića u Priboju.

- Mi moramo u našoj zemlji mnogo toga da uredimo. Jedan Srbin je ubio Bošnjaka u Priboju i to nikada više ne smije da se ponovi. Svi smo jednaki i Srbija treba da se brine o svim njenim stanovnicima - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.