PREMIJER

Plenković: Hrvatska nema skrivenu agendu protiv vlasti u susjedstvu

Ako u Srbiji najviši dužnosnici čitaju hrvatske medije, OK, čitamo ih i mi, pa nismo svaki put najsretniji i najzadovoljniji, kazao je Plenković

Plenković: Ne znam zašto se opterećuju onime što čitaju u hrvatskim medijima. AA

Anadolija

30.5.2023

Na obilježavanju Dana državnosti, hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je kako Vlada Hrvatske nema skrivene agende prema rušenju vlasti u Srbiji i susjedstvu, javlja Anadolija.

Na novinarsko pitanje da prokomentira situaciju na Kosovu te poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je izjavio kako Zagreb priželjkuje slabu Srbiju, premijer Plenković je izjavio:

- Ako u Srbiji najviši dužnosnici čitaju hrvatske medije, OK, čitamo ih i mi, pa nismo svaki put najsretniji i najzadovoljniji. Smatram da Vlada i hrvatske institucije nemaju nikakvu skrivenu agendu da ruše bilo koju vlast u bilo kojoj susjednoj državi, pa ni u Srbiji, i to je svakome jasno. Ne znam zašto se opterećuju onime što čitaju u hrvatskim medijima i na hrvatskim portalima. Kad bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susjednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bismo mi škrto razgovarali jako puno godina. Prema tome, držimo se mi naših prioriteta i zadaća i želje da unaprijedimo odnose s našim susjedima, a Srbiji želimo stabilnost i da rješava svoje probleme unutar Srbije - istakao je. 

Svi pripadnici hrvatskog kontingenta KFOR-a na Kosovu su dobro, prenio je hrvatski premijer te dodao kako oni prema rasporedu i dužnostima nisu ni bili uključeni u jučerašnje incidente.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.