DEŠAVANJA U BANJSKOJ

Objavljen novi snimak s Kosova: Snajper pogodio jednog od napadača tokom bijega

Odgovornost za ova dešavanja preuzeo je Milan Radoičić

Tokom bijega. Screenshot

S. S.

1.10.2023

Društvenim mrežama se širi ranije neobjavljeni video napada u Banjskoj na kojem se može vidjeti povlačenje naoružanih napadača prema obližnjoj šumi.

Na videosnimku koji je postao viralan na društvenim mrežama, možemo vidjeti četvoricu napadača kako se skrivaju iza jednog manjeg objekta unutar kruga samostana. U jednom trenutku, napuštaju svoj zaklon i pokušavaju se domoći šume. Međutim, u tom trenutku, metak pogađa jednog od napadača, koji pada ranjen na zemlju blizu šume.

Ono što izaziva pažnju jest činjenica da drugi napadači nisu ni u jednom trenutku pokušali pružiti pomoć svom povređenom drugu. Umjesto toga, pobjegli su s mjesta događaja, ostavljajući povređenog napadača da leži na zemlji.

Podsjećamo da je tačno sedam dana prije ovog događaja u selu Banjska na Kosovu došlo do napada na kosovsku policiju koji je izvršila grupa naoružanih Srba. U napadu je poginuo jedan kosovski policajac, a najmanje tri napadača su također izgubila živote, dok je više osoba povrijeđeno.

Odgovornost za ovaj napad preuzela je osoba po imenu Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste sa Kosova. Nakon bijega u Srbiju, on je jučer saslušan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.