VRAĆANJE U DOMOVINU

Drugi avion iz Beograda krenuo za Tel Aviv po srbijanske državljane: Avione po svoje građane šalju i Crna Gora i Hrvatska

Abazović je na Facebooku objavio da su vlada Crne Gore i ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu s crnogorskim državljanima u Izraelu

Drugi let iz Srbije. Exy Yu aviation

Z. K.

8.10.2023

Prvi avion „Air Srbije“ iz Tel Aviva sletio je jutros oko 10 sati na beogradski aerodrom s povratnicima. Počasni konzul Srbije u Izraelu rekao je da su planirana još dva leta za srbijanske državljane koji se nalaze u Izraelu, u ponedjeljak i utorak.

Popis putnika

No, srbijanski mediji javljaju kako je već danas još jedan avion poletio prema Tel Avivu i planirano je da večeras u 21.40 sati iz Tel Aviva krene nazad za Beograd. Aero.rs portal saznaje da je za ovaj repatrijacijski let angažiran Airbus A319 (YU-APF) koji može prevesti između 138 i 144 putnika.

Iz aviokompanije napominju da je za popis putnika za repatrijacijski let nadležno Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije i da se putnici za sve upite obrate diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u Izraelu ili Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije.

Air Srbija je najavila da će nastaviti obavljati svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva.

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopćio je da je avion crnogorske kompanije „To Montenegro“ spreman otići po građane Crne Gore u Izrael.

Abazović je na Facebooku objavio da su vlada Crne Gore i ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu s crnogorskim državljanima u Izraelu i s počasnim konzulom Crne Gore Nimrodom Rinotom te da pripremaju popis potencijalnih putnika koji se nalaze u toj zemlji.

- Jutros smo zajedno s našom nacionalnom kompanijom „To Montenegro“ dogovorili zajedničke aktivnosti na evakuaciji naših državljana uslijed narušavanja sigurnosne situacije u Izraelu. Zadužio sam sve nadležne institucije da prioritetno djeluju u cilju evakuacije naših građana i zaštiti njihove lične sigurnosti - napisao je Abazović na Facebooku.

Let u ponedjeljak

Prema informacijama iz crnogorske vlade, avion bi po crnogorske državljane u Izraelu trebao poletjeti u ponedjeljak.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH danas je saopćilo da intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju državljana u Hrvatsku.

- Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva, putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni - pojašnjavaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.