JAKOV MILATOVIĆ

Predsjednik Crne Gore dao ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad: Ne sviđa mu se način rada

Pokret Evropa sad! je bio i ostat će važan dio mene jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji, poručio je

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

N. Aj.

24.2.2024

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji Pokret Evropa sad, čiji je bio zamjenik predsjednika.

Ovom odlukom Milatović je šokirao sve. Na mreži X je dao objašnjenje za svoju odluku.

- Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad!, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive.

Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju.

Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti - naveo je Milatović.

Dodao je da je dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrijednostima koje je, kako je naveo, imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

- Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu. Pokret Evropa sad! je bio i ostat će važan dio mene jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji.

Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao Predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta - zaključio je Milatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.