BIO NA BROJNIM FUNKCIJAMA

Ko je Miloš Vučević, mandatar nove Vlade Srbije

Vučić je sa liderima vladajuće koalicije donio odluku o imenovanju Vučevića

Vučević: Mandatar nove Vlade Srbije. Anadolija

E. Ć.

30.3.2024

Miloš Vučević je mandatar nove Vlade Srbije, objavio je zvanično predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić.

Nakon detaljnih konsultacija, Vučić je sa liderima vladajuće koalicije donio odluku o budućem mandataru nove Vlade Srbije.

Miloš Vučević rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu "Vasa Stajić" pohađao je u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine.

Tri puta gradonačelnik Novog Sada

Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane. Advokaturom se bavi od 1999. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

- Vučević je za predsjednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu izabran na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine i 2017. godine.

Za gradonačelnika Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom -  navodi se u zvaničnoj biografiji na sajtu Vlade Republike Srbije.

On je bio član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine treći put je izabran za gradonačelnika, što se dogodilo prvi put u historiji grada.

Predsjednik SNS-a

Postao je potpredsjednik SNS-a 2021., a 27. maja prošle godine izabran je za predsjednika Srpske napredne stranke.

Ostavku na funkciji gradonačelnika Novog Sada podnio je 24. oktobra, a 26. je postao zamjenik premijera Srbije i ministar odbrane.

Oženjen je Majom s kojom ima dvoje djece - Mihaila i Danila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.