POTVRDIO NJEGOV SIN

Mehanizam u Hagu odbio zahtjev da se ratni zločinac Ratko Mladić prebaci na liječenje u Srbiju

U Hag je išao i tim ljekara iz UKC RS kako bi pregledali osuđenog ratnog zločinca

Ratko Mladić. Anadolija

S. S.

11.5.2024

Mehanizam u Hagu odbio je zahtjev da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić bude prebačen na liječenje u Srbiju, potvrdio je Srni njegov sin Darko Mladić.

- Odbili su nam zahtjev, jedna sutkinja je bila "za", a ostali su bili protiv. Rečeno je da uslovi u kojima se sada nalazi dovoljno dobri i da nema potrebe da bude prebačen u Srbiju - rekao je Darko Mladić.

Njegov sin navodi kako su haškom osuđeniku Ratku Mladiću otkazali bubrezi, ali da se funkcija polako vraća. On je rekao da će porodica i advokati nastaviti da se bore i pokušati da prate šta će se dalje dešavati sa liječenjem Mladića.

Podsjetimo, u Hag je išao i tim ljekara iz UKC RS kako bi pregledali osuđenog ratnog zločinca.

- Proveli smo četiri časa razgovarajući sa njim. Imao je dva moždana udara, takođe ima i srčane i psihosomatske probleme i uzima veliki broj lijekova - naveo je tada načelnik Klinike za neurologiju UKC-a RS Siniša Miljković za RTRS.

Podsjetimo, Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Proglašen je krivim za ratne zločine, između ostalog genocid u Srebrenici, počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. godine. Također, proglašen je kriv i za UZP vršen na području Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.