IMAO 36 GODINA

Ko je Dragan Roganović, žrtva eksplozije na Cetinju: Bio sportista, čuvao čovjeka koji je pokrenuo rat dva klana

Goran Radoman je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu

Dragan Roganović. Facebook

S. S.

20.6.2024

Dragan Roganović (36) bio je bokser, uspješni sportista, ali i tjelohranitelj Gorana Radomana, prve žrtve u škaljarsko-kavačkom ratu, piše Mondo.

Bokser Dragan Roganović (36), jedan od dvojice "škaljaraca" poginulih jutros u eksploziji na Cetinju, već nekoliko puta bio na nišanu nepoznatih osoba.

Goran Radoman je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu.

Roganović je ranjen 7. decembra 2017. godine oko 18.15 sati na Cetinju. Kada je izlazio iz automobila na njega iz automata "kalašnjikov" zapucala nepoznata osoba. Motiv napada nikada zvanično nije poznat, a metak ga je pogodio u kičmeni pršljen, piše "24sedam".

Pretres više objekata

Kasnije je isplivala informacija da je ovaj pokušaja njegove likvidacije organizovao kavački klan.

Cetinjanima Mihailu Borozanu (29), Vladimiru Kaluđeroviću (34), Petru Kaluđeroviću (20) i Milanu Kaluđeroviću (35) određen je pritvor zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, pisale su "Vijesti" aprila ove godine, javlja crnogorska "Boba".

Nakon što su Borozan i Kaluđerovići uhapšeni, iz Uprave policije saopćeno je da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, skupa sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene na nekoliko lokacija na teritoriji Cetinja pretresli više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica, i sa njima povezanih lica.

Povrijeđene tri osobe

Roganović i Petar Kaluđerović stradali su u eksploziji koja se jutros oko devet sati dogodila ispred ulaza u Sportski centar na Cetinju, javljaju crnogorski mediji. Pored dvojice "škaljaraca" povređene su i tri osobe.

"Škaljarci" su bili u luksuznom crnom Mercedesu. Koliko je bila silovita detonacija pokazuje i činjenica da su popucala stakla na zgradi Sportskog centra, ali i da je na mjestu eksplozije otkinuto drvo, piše Mondo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.