GLOBUS

Probudio se sav u krvi, žena je bila mrtva, a nož na krevetu

foto: screenshot/YouTube

Avaz.ba

9.9.2017

Kada se Methiv Džejms Felps (Matthew James Phelps) (29) iz Sjeverne Karoline probudio prošlog petka pronašao je svoju ženu kako leži mrtva u lokvi krvi na podu. Na krevetu je bio nož. Methiv (Matthew) je bio krvav te je odmah zgrabio telefon i pozvao pomoć.

- Mislim da sam ubio ženu - rekao je. Rekao je da je sanjao i kada je upalio svjetlo, Laura Ešli Nikol Felps (Lauren Ashley-Nicole Phelps) (29) je ležala na podu. 


- Ne mogu vjerovati da sam ju ubio. Moja žena ne diše, ali ne znam da li joj se još može pomoći. Bojim joj se približiti - rekao je Methiv operateru. Nije morao reći kada se probudio niti je znao koliko je sati.

- Uzeo sam previše lijekova - dodao je. Bio je prehlađen i uzeo je lijek, budući da se od njega bolje osjećao i dobro je spavao, uzeo ga je više nego je dozvoljeno.

Američki mediji pišu da je Felps optužen za ubistvo. U zatvoru je i nema šanse da će ga pustiti uz kauciju. Uskoro ga očekuje suđenje na kojem bi se trebalo razjasniti da li je moguće da je zbog prevelike doze lijeka počinio zločin kojeg se ne sjeća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.