GLOBUS

Ruski avioni se povukli iz Sirije, vraćaju se kući

Avaz.ba

12.12.2017

Bombarderi Tu-22M3 koji su izvodili napade na teroriste u Siriji, stigli su u Kalušku oblast, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. 

Avioni su sletjeli na mjesto stalnog raspoređivanja nakon leta iz Sjeverne Osetije.

Na svečanoj ceremoniji priređenom povodom toga učestvovali su komandant vazduhoplovne avijacije dugog dometa, general-pukovnik Sergej Kobilaš, predstavnici pokreta „Junarmija“, veteranske organizacije, kolege i rodbina vojnika.

Komandant je čestitao vojnicima na povratku i uspješnom ispunjavanju borbenih zadataka. To je postignuto zahvaljujući „kompetentnoj službi i efikasnoj borbenoj upotrebi avio-tehnike, kao i poštovanju bezbjednosti letova“, rekao je on.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u ponedjeljak je posjetio rusku vazduhoplovnu bazu u sirijskom Hmejmimu, gdje je naredio povlačenje velikog dijela ruskog vojnog kontingenta iz Sirije u vezi sa okončanjem operacije protiv ISIL-a. Putin je izjavio da su vojnici sjajno obavili svoje zadatke. Sirija je sačuvana kao suverena i nezavisna država i stvoreni su uslovi za političko rješenje situacije pod pokroviteljstvom UN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.