GLOBUS

Rusija: Tražila sponzora preko interneta pa pronađena mrtva

( Printscreen)

Avaz.ba

24.12.2017

Beživotno tijelo studentice Kristine Prikhodko (19) pronađeno je u šumi u blizini Novosibirska dva dana nakon što je prijavljeno da je nestala.

Njeno golo tijelo je ostavljeno u najlonu i plastičnoj kesi u blizini rezervoara za vodu u divljini, u blizini rijeke Ob. Tijelo je bilo prekriveno snijegom.

Djevojka koju su mnogi opisivali kao ljepoticu ubijena je, a policijska istraga je pokazala da je prije smrti silovana. Dvojica muškaraca starih 28 godina su uhapšeni kada je policija tokom kontrole zaustavila vozilo u kojem je pronađena čizma ubijene djevojke.

Policija je upozorila da je ubistvo koje je privuklo ogromnu medijsku pažnju u Rusiji vjerovatno bilo pažljivo planirano. 

Kristina je kao mnoge atraktivne studentice postavila svoje provokativne slike na ruskom sajtu na kojem mlade Ruskinje traže sponzore, pa policija sumnja da je ubijena tako što je namamljena preko oglasa koje se tim djevojkama šalju.

Vjerujući da ide na intervju za provokativno fotografiranje djevojka je otišla u kuću daleko od grada. Njen otac je prijavio da je nestala istog dana kada se nije vratila kući sa fakulteta, prenose ruski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.