AUKCIJA 12. MAJA

Papa prodaje svoj bijeli Lamborghini

Express.hr

4.5.2018

Ulice Vatikana nisu baš idealno mjesto za vožnju Lamborghinija, koji može postići brzinu od 320 km na sat, ima 573 konja i motor V-10.

Vlasnik ovog posebno dizajniranog bijelog Lamborghinija je Papa, koliko god to možda zvučalo čudno.

Papa je poznat po nizu vrijednih i zanimljivih poklona koje dobiva od ljudi diljem svijeta, pa tako i ne čudi što mu je Lamborghini poklonio Huracán RWD Coupé. Poseban Papin skupocjeni Lamborghini je bijele boje s tipičnim zlatnim vatikanskim obilježjima, crtama, koje se protežu posred automobila. Opremljen je kožnim sjedalima, a poseban je i zbog Papinog potpisa koji se nalazi na prednjem dijelu haube.

Kako ga baš i ne može voziti unutar vatikanskih zidina, Papa je odlučio ovaj moćan stroj, koji prati eleganciju i bjelinu Pape i Vatikana, prodati na aukciji.

Automobil je u savršenom stanju, s obzirom na to da od kraja 2017. godine nije izlazio iz garaže, pa ga ni Papa, a ni neko iz njegove svite nije imao priliku isprobati na otvorenoj cesti.

Aukcija će se održati 12. maja, a vodit će ju poznata aukcijska kuća Sotheby's.

Predviđa se da će postići cijenu od oko 425.000 dolara.

Zarađeni iznos podijelit će nekoliko humanitarnih organizacija, između ostalih i "Amici per il Centrafrica Onlus", a najveći dio, 70 posto iznosa, otići će u Ninivu, u Mosulu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.