OBIČAJI

Kraljica Elizabeta mora odobriti vjenčanicu Megan Markl

Fos Media

10.5.2018

Do vjenčanja Megan Markl (Meghan Markle) i princa Herija (Harry) ostalo je još devet dana, pa su u toku finalne pripreme za taj veliki dan koji će ući u britansku historiju. 

Uobičajena praksa koju svaka mlada koja ulazi u kraljevsku porodicu mora ispoštovati je da vjenčanu haljinu pokaže kraljici i pritom dobije njen "blagoslov" da je obuče.

Isto je 2011. godine učinila i Kejt Midlton (Kate Middleton), nekoliko dana uoči vjenčanja s princom Vilijamom (William). Kako ni mlađi unuk princ Heri ne bi bio zakinut, kraljica se ovih dana sprema da pogleda i završnu verziju vjenčanice, koju je najvjerovatnije dizajnirala modna kuća Ralph & Russo.

Vjenčanica modnog dvojca Ralph & Russo, jednog od najluksuznijih britanskih izvoznih proizvoda, mogla bi biti pravo remek djelo. Za njenu izradu uloženo je stotine sati, a gotovo sve na njoj rađeno je - ručno. Koštat će 135 hiljada dolara, a platiće je kraljevska porodica.

- Kraljica će imati tu čast da zaviri u kabinu i pogleda vjenčanicu, jer je mora odobriti", objasnila je potparol kraljevske porodice. Isto tako neki od neimenovanih izvora tvrde kako je vjenčanica gotova i da je već odvezena u dvorac Vindzor i to na skriveno mjesto u palati, gdje će i ostati sve do 19. maja, kada će u kapelici St. George, Megan i Heri stati pred oltar.

Nakon crkvene ceremonije, vožnje kočijom po imanju i službenog fotografiranja, Megan će se presvući u večernju haljinu. Crnu, dugu toaletu kreirao je brend Burberry, prenosi Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.