GLOBUS

U Blajburgu napadnuti novinari, interveniralo osiguranje

Index.hr

Index.hr

12.5.2018

Nije trebalo dugo proći do incidenta u Blajburgu.

Nakon mise, sudionici okupljanja u Blajburgu uputili su se prema Blajburškom polju, gdje će se održati centralna komemoracija, a ispred ulaza u taj dio divljaci su napali novinare.

"Hoćeš jedan na jedan? 

Prvi je nastradao slovenski snimatelj, kojem su dvojica mladića počela prigovarati jer snima okupljanje. Jednako je prošao i Indexov snimatelj, koji se nalazio u blizini.

Jedan od njih bio je posebno agresivan i vrijeđao novinare. Vikao im je: "Smeća jedna!" U tom je trenutku došao jedan od organizatora iz Počasnog blajburškog voda koji ga je odgurnuo i rekao mu da je u Austriji i da se ne svađa s novinarima.  

No, modno osviješteni mladić, s glavom obrijanom sa strane i trendovskim sunčanim naočalama, odjeven sav u crno sa šahovnicom koju krasi prvo bijelo polje na prsima, nije namjeravao odustati.

U prolazu se Indexovom novinaru unio u lice i rekao: "Hoćeš jedan na jedan? J***** ti mater u *****."

U neposrednoj blizini bile su desetine zaštitara, ali su pregledavali one koji su ulazili u prostor službene komemoracije i nisu vidjeli incident pa su novinari morali tražiti njihovu reakciju. 

No, prije te njihove reakcije divljak je uspio još jednom doći pred Indexovog novinara koji je snimao mobitelom i unijeti mu se u kameru.

Divljak fizički napao Indexovog novinara

- Ajde, evo stojim tu. Snimaj me. Nemaš m*** sad tu nego ćeš me poslije stavljat na video - rekao je divljak i onda iščupao mobitel iz ruke Indexovog novinara.

Novinari opet morali tražiti intervenciju zaštitara

Nakon što je došao jedan od organizatora iz Počasnog blajburškog voda, divljak je Indexovom novinaru vratio mobitel koji mu je uzeo.

- Jesam te lijepo upozorio? Sad ću ti zvati policiju - rekao mu je čovjek iz organizacije, a tek su se onda pojavili i zaštitari i udaljili divljaka.

Incident se dogodio na prostoru kod ulaza u Blajburško polje, gdje će se održati centralna komemoracija. 

Source: Divljaci napadaju novinare na Bleiburgu by indexpromocija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.