OVO JE HOROR

Turski avion za pet minuta propao 9.000 metara

Blic.rs

21.5.2018

Erbas 321 aviokompanije “Onur er” sa 226 putnika i osam članova posade je za svega pet minuta pao s visine od 9.997 metara na svega 500 – rekli su svjedoci.

Na snimku koji je načinio jedan putnik, nakon prinudnog slijetanja u Volgograd na jugu Rusije, vide se maske za kisik kako vise s plafona.

- Nekim putnicima je nakon užasnog incidenta trebala medicinska i psihološka pomoć - rekao je za “Dejli mejl” izvor s aerodroma.

Turski avion kretao se na liniji od Antalije do Čeljabinska u region Urala kad je došlo do problema. Prema još nepotvrđenim izvještajima, došlo je do kvara na motoru letjelice.


Bilo je zastrašujuće. Ljudi su paničili. Spavali smo kad su maske za kisik iznenada pale odozgo, djeca su počela da vrište – rekla je jedna putnica.

Drugi putnik je rekao da je došlo do pada zračnog pritiska u kabini.

- Pasti sa 10.000 metara na 500 za svega pet minuta je veoma strašno – dodao je on.

Na jednom snimku čuje se kako muškarac čestita svom drugu rođendan, a odmah potom okreće kameru i kaže: “Ovo je horor.” Aerodrom u Volgogradu potvrdio je da je došlo do prinudnog slijetanja. Putnici su prebačeni na terminal, a oni s djecom su odvedeni u hotel.

- Medicinsko osoblje je bilo tu čitavu noć – neki su imali glavobolje, drugi problem s krvnim pritiskom, neki su trebali psihološku pomoć – rekao je izvor “Dejli mejla”.

Novi avion je poslan u Volgograd da pokupi putnike. U toku je istraga o incidentu. “Onur er” je niskobudžetna aviokompanija sa sjedištem u Istanbulu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.