ČESTITKA

Američki državni sekretar Majk Pompeo čestitao ramazan svim muslimanima

AFP

Avaz.ba

21.5.2018

Majk Pompeo (Mike), državni sekretar SAD, čestitao je svim muslimanima ramazan. Pompeo je čak muslimanima mjesec posta čestitao na arapskom jeziku.

- U ime Stejt departmenta, želim svim muslimanima širom svijeta da ramazan provedu u miru i blagostanju. Ovo je mjesec poštovanja, velikodušnosti i duhovne introspekcije. Ramazan je veoma važan mjesec, koji muslimani često provode s prijateljima i porodicom, ali i pomažući drugima.  Iako muslimani u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta svakodnevno doprinose svojoj zajednici, tokom ovog mjeseca će posebno mnogo pažnje posvetiti udjeljujući siromasima. 

Zbog svega toga, svake godine mnoge naše ambasade i konzulati širom svijeta organiziraju aktivnosti tokom ramazana koje okupljaju muslimane i ljude drugih vjera koji su posvećeni zajedničkom cilju podsticanja mira, stabilnosti i prosperiteta. Ovakav vid saradnje predstavlja jedan od ključnih dijelova naše diplomatije, otvarajući put za jačanje zajednice kroz partnerstva i poštovanje različitosti. Na početku ovog svetog mjeseca, želim svima onima koji ga obilježavaju veoma sretan i prosperitetan mjesec. 
Ramadana Kareem - napisao je Majk Pompeo na stranici Bijele kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.