ISPOVIJEST

Ronaldova mama: Razmišljala sam da abortiram, ali nisam mogla

B92

24.5.2018

Majka fudbalera Kristijana Ronalda (Cristiano) Dolores Aveiro, promovirajući svoju knjigu “Majka hrabrost”, ispričala je da je razmišljala o abortusu dok je bila trudna četvrti put, odnosno kad je nosila Ronalda.

- Najljepša stvar koju imamo su naša djeca - ovim riječima je majka fudbalske zvijezde započela promociju svoje knjige u Sao Paolu.

Dolores je napustio otac kada je imala šest godina. Odrastala je u sirotištu, a kada se vratila kući, živjela je u teškim uvjetima za jedno dijete. Udala se za Hosea Dinis Alveira, s njim je dobila dvoje djece prije nego je otišao u rat. Kada se vratio iz rata, bio je druga osoba, tvrdi. Odao se alkoholu, zbog čega je i razmišljala o prekidu trudnoće.

- Već sam imala troje djece, zato sam htjela da abortiram, ali nisam mogla. Zahvalna sam što je tako ispalo, jer je Kristijano zvijezda koja je obasjala moj život - rekla je Alveiro.

Dolores dodaje da su djeca najljepša stvar u životu koju imamo i poručuje svim ženama da ne abortiraju, već da nastave da se bore.

- Veoma sam svjesna da sam majka Kristijana Ronalda, ali ja ga ne odvajam od svoje ostale djece. Tu razliku pravi svijet, ali je on za mene isto što i troje drugih - priča Alveiro.

Također je navela da nikada nije ni mogla pretpostaviti gdje će ih život odvesti, iako je znala da je njenog sina zanimao samo fudbal.

Fanovi jednog od najboljih fudbalera na svijetu došli su da bi se fotografirali s Dolores i uzeli autogram. Sa osmijehom, ona je primala komplimente upućene na račun njenog sina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.