GLOBUS

Jeziv zločin u Austriji: Srbin ubio suprugu, kćerke zatekle stravičan prizor

Blic.rs

26.5.2018

Tijelo Rumunke (43) pronađeno je u četvrtak u stanu u Beču, a kao osumnjičeni za ubistvo uhapšen je njen suprug (61), državljanin Srbije, koji se nalazio u stanu, javlja austrijski portal "Krone".

Policiju su pozvale kćerke koje su po dolasku kući u poslijepodnevnim satima, pronašle izbodeno tijelo majke. Žena je obilno iskrvarila, a iako je reanimacija pokušana, ljekari nisu mogli ništa da učine.

Prema pisanju "Krone", kćerke nisu povrijeđene, ali im je pružena pomoć, dok je žrtva imala brojne ogrebotine i ubode u gorenjem dijelu tijela. Policija je zaplijenila noževe koje je pronašla u stanu i zakazana je autopsija.

Samo dan ranije u bečkoj općini Otakring otkriveno je tijelo Turčina Alija R. (32) koji je također izboden u svom stanu. Njegovi prijatelji su pozvali policiju nakon što se nije javio nekoliko dana. Trenutno nema dokaza o mogućem ubici.

Prošle sedmice, Albanac s Kosova Brahim R. (67) izbo je na ulici svoju suprugu Dragicu E. (59). On je na saslušanju priznao zločin, ali je tvrdio da nije htio da je ubije, već da se sve dogodilo u afektu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.