BIH

Haris Kašić budućnost ne vidi u svojoj državi

Konjičanin nastavlja školovanje u Americi

M. Ć.

23.7.2014


Konjičanin Haris Kašić, nakon što je završio Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru, aplicirao je na sedam univerziteta, od Italije do Amerike, i od svih dobio pozitivne odgovore. Kako kaže, odlučio se školovanje nastaviti na Univerzitetu u Oklahomi, gdje će izučavati političke nauke.

- Uvijek mi je želja bila da istražujem i brišem granice, a jedino obrazovanjem i naukom to mogu na pravi način. Znam da za mene dolazi neki novi period, nova sredina, novi način života, ali vjerujem u sebe i nadam se da ću uspjeti - kaže Kašić.

Nakon što je završio dva razreda gimnazije u Konjicu, svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavio je u Mostaru, tako da se već navikao na život odvojen od svoje porodice.

- Moj otac je penzioner, a preživljavali smo od nekih 350 KM, zato sam imao želju da u životu nešto postignem, da se borim. Kada pogledam stanje u našoj zemlji, ne vidim sebe ovdje. Možda, ako se nešto promijeni, ako se stvore neki bolji uvjeti za mlade, u Bosni i Hercegovini bi i bilo perspektive. Ovako, sada samo želim da završim fakultet i nešto postignem kroz svoje obrazovanje - ističe Kašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.