BIH

Izetbegović je godinama upravljao teškim kriminalnim likovima

SBB odgovorio na podlosti antinarodnog političara

Redakcija

23.7.2014

 

Savez za bolju budućnost BiH odgovorio je jučer na izjave i optužbe Bakira Izetbegovića na račun lidera ove stranke Fahrudina Radončića.

Poslovi El-Šidija

- Činjenica da Bakir Izetbegović, u intervjuu za jedan portal, tvrdi da je američki tužilac pročitao ime predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića kao dijela zločinačke organizacije Nasera Keljmendija i da to „Radončića diskvalificira kao ozbiljnog kandidata za člana Predsjedništva BiH“, samo potvrđuje da je slučaj „Keljmendi“ i fabriciranje Radončićevog imena u njemu politički motivirano, kako bi nepopularni Izetbegović uklonio nepoćudnog rivala.

 

To je učinjeno u Izetbegovićevom kabinetu i nadamo se da to neće trebati pojašnjavati javnosti - ističe se u SBB-ovom saopćenju za javnost.


S obzirom na to da Kosovo i BiH nemaju diplomatske odnose, predstavnik EULEX-a u vidu spomenutog tužitelja, samo je pročitao ono što je napisano u Sarajevu, kaže se dalje.


- Činjenica da je državni tužitelj Goran Salihović svojim pečatom i pod brojem A-I-231/14 od 16.7.2014. godine eksplicitno potvrdio da u predmetu „Keljmendi“ Radončić nema nikakav pravni status, čak ni kao svjedok,isključuje Izetbegovićevu ishitrenu i zlonamjernu političku presudu. Uostalom, Keljmendi je lociran i uhapšen dok je Radončić bio ministar sigurnosti BiH.

 

Radončić nema namjeru da se pravda Izetbegoviću, koji je od ove zemlje oteo basnoslovno blago koje je skupljala njegova familija za lažnu pomoć odbrani BiH u ratu, te čovjeku koji je bio mentor dolasku mudžahedina, vehabija ili iranskih špijuna te neviđenoj sistemskoj korupciji kroz razne El-Šidijeve poslove, a što je stotine hiljada ljudi ostavilo bez posla i perspektive - navodi se u saopćenju SBB-a te ističe:

Ćelo i Caco

- Pravdanju tek nema mjesta naročito ako se zna činjenica da je upravo Izetbegović godinama živio i upravljao s kriminalnim likovima kao što su Juka Prazina, Ćelo Delalić, Ismet Bajramović Ćelo, Mušan Topalović Caco i dobro je upoznat s više naručenih političkih ubistava koja, zbog blokade iz centara moći, nije bilo moguće otkriti.

 

Prema tome, Radončić jeste veliki problem za Izetbegovića, jer Radončić neće odustati od otkrivanja političkih ubistava i borbe protiv sistemske korupcije, čije je oličenje upravo dugogodišnje djelovanje Bakira Izetbegovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.