BIH

Stanari "Agrokopove" zgrade ključeve će dobiti 30. jula

Nakon šest godina građevinarske agonije

P. MUCOVIĆ

24.7.2014


Kupci 101 stana i 30 prostora u poslovno-stambenom kompleksu „Agrokop", čija je izgradnja počela prije šest godina, ključeve bi trebali preuzeti 30. jula.

To nam je potvrdio Slavko Zekić, direktor zvorničke kompanije „Plans Global INC BiH", koja je preuzela ovaj kompleks 2012. godine od firme "Neimarstvo". Zekić ističe da su oni radove na kompleksu završili za dvije godine, s konzorcijem izvođača radova koji je predvodila građevinska firma „Elif gradnja" iz Gradačca.

Brojni problemi

- Ovo je bio projekt s puno problema, s kojima smo na kraju ipak uspjeli izaći nakraj. U narednih desetak dana završit ćemo i tehnički pregled kompleksa i nadam se da će nam gradske vlasti izdati potrebnu dozvolu. Planirali smo da 28. jula bude i zvanično otvaranje, a dva dana kasnije i podjela ključeva svim kupcima koji su izmirili svoje obaveze i onima koji to u međuvremenu učine - rekao je Zekić.

 


Zekić: Tehnički pregled

 

Istakao je da su na kraju ipak zadovoljni, jer je cijela priča nosila ogromnu hipoteku.

 - „Neimarstvo" je unaprijed prodalo 101 stan, uz jedan broj poslovnih prostora i garaža, ukupne vrijednosti oko osam miliona KM. Izveli su radove u vrijednosti nešto manjoj od dva miliona. Tako da smo mi u ovaj projekt ušli s minusom od pet miliona KM, a jedina povoljna okolnost, da nadoknadimo taj gubitak, bila je što nam je omogućena dogradnja još jednog sprata. Uspjeli smo sve isfinansirati i mi danas nikome ne dugujemo nijednu marku - naglasio je Zekić.

Želje kupaca

U okviru kompleksa jedino još nije završen središnji poslovni objekt površine od oko 1.000 kvadratnih metara, jer radovi zavise od želje kupca, koji još nije poznat.  

20.000 kvadrata

Kompleks „Agrokop" na više od 20.000 kvadratnih metara korisnog prostora ima oko 230 stanova, 54 poslovna prostora, 70 garaža te 55 garažnih i blizu 40 parking mjesta, uz 4.000 kvadratnih metara pješačke površine i mini park.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.