BIH

Počeo upis na Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS)

Otvorena vrata za 1377 budućih studenata

Redakcija

24.7.2014



Studentima će biti omogućeno da odaberu neki od programa kao što su: Genetika i bioinžinjering, Računarske nauke i inžinjering, Mašinstvo, Arhitektura, Elektrotehnika i elektronika, Psihologija, Engleski jezik i književnost, Međunarodni i javni odnosi, Ekonomija i menadžment, te mnoge druge zanimljive oblasti.

Od ponedjeljka, 21. jula 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), počeo je upis budućih studenata na sva tri ciklusa studija. U školskoj 2014/2015. godini se očekuje porast broja studenata za više od 20%. IUS i ove godine nudi svojim budućim studentima zaista zanimljive i korisne programe na 3 fakulteta:

1.    FBA – (Fakultet menadžmenta i javne uprave)
2.    FENS – (Fakultet prirodnih i tehničkih nauka)
3.    FASS – (Fakultet umjetnosti i društvenih nauka)

Studentima će biti omogućeno da odaberu neki od programa kao što su: Genetika i bioinžinjering, Računarske nauke i inžinjering, Mašinstvo, Arhitektura, Elektrotehnika i elektronika, Psihologija, Engleski jezik i književnost, Međunarodni i javni odnosi, Ekonomija i menadžment, te mnoge druge zanimljive oblasti. Interes za studiranje na IUS-u je izuzetno veliki, jer su mladi ljudi prepoznali kvalitete koje ova Ustanova nudi.

‘’U školskoj 2014/2015. godini otvaramo vrata Univerziteta za 1377 budućih studenata na sva 3 ciklusa studija. IUS je kao obrazovna institucija visoko pozicionirana, što dokazuje i nagrada koju smo dobili od Evropskog pokreta u BiH. Naime, IUS je dobio prestižno priznanje ‘’Evropski univerzitet i poslodavac godine’’ u kategoriji regionalnih priznanja Zapadnog Balkana. Upravo zato IUS predstavlja krajnju edukacijsku destinaciju, kako za studente iz Bosne i Hercegovine, tako i za sve one mlade ljude koji dolaze iz raznih država širom svijeta’’ -  ističe direktor PR službe IUS-a, Goran Valka.

Konkurs ostaje otvoren do 17. septembra 2014. godine. Preliminarnu rang-listu svih primljenih i prijavljenih kandidata na fakultete u prvom upisnom roku, IUS će objaviti na oglasnoj ploči i web stranici nakon što je verificira nadležno tijelo, najkasnije dva dana nakon isteka roka za podnošenje prijava na Konkurs.

Više informacija o konkursima, možete pogledati na: www.ius.edu.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.