BIH

"Avaz" dijeli još 950 paketa ugroženom stanovništvu

Uoči Ramazanskog bajrama

M. KUNARAC

25.7.2014


Uoči Ramazanskog bajrama "Avaz" kao društveno odgovorna kompanija nastavit će s podjelom pomoći porodicama u područjima ugroženim poplavama i klizištima.

Realizirano obećanje

U "Avazove" kombije utovareno je 950 paketa s namirnicama koji će danas biti isporučeni općinama u Sarajevskom, Zeničko-dobojskom te Bosansko-podrinjskom kantonu.

Najtiražnija i najutjecajnija novina u BiH "Dnevni avaz" 23. maja pokrenula je veliku akciju "10 posto od svakog prodatog primjerka za pomoć stradalima u katastrofalnim poplavama u BiH".

U okviru akcije do sada je pripremljeno 5.000 paketa s osnovnim životnim namirnicama, ukupne vrijednosti od 78.000 KM. Slanjem pomoći naš list ispunjava obećanje dato građanima.

Dio prikupljene pomoći je već podijeljen, a akcija će biti nastavljena i sutra.

Nove pošiljke


Stanovnicima KS danas će biti podijeljeno 520 paketa s namirnicama. U općine Ilidža i Novi Grad bit će dostavljeno po 80, a općinama Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad po 70 paketa. Stanovništvu u Ilijašu i Vogošći bit će podijeljeno po 50 te u Trnovu i Hadžićima po 30 paketa pomoći.

Pošiljka od 320 paketa bit će isporučena u ZDK. Pomoć od po 80 paketa poslana je u Zenicu i Žepče, građanima Maglaja bit će dostavljeno 50, u Kakanj, Zavidoviće i Visoko po 30, a u Vareš 20 paketa.

U BPK bit će dostavljeno 110 paketa, od kojih 50 u Goražde te po 30 u Foču i Pale (Prača).

Općine u koje sutra stiže pomoć

U okviru velike "Avazove" akcije sutra će biti podijeljeno još 940 paketa za stanovništvo ugroženo elementarnim nepogodama.

U Srednjobosanski kanton bit će isporučeno 360, a u Tuzlanski 270 paketa. Stanovnicima u Unsko-sanskom kantonu bit će podijeljeno 180 te u Hercegovačko-neretvanski kanton 130 paketa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.