BIH

"Raiffeisen" i "Orion" kreirali audio brošure namijenjene slijepim osobama

Novost u bankarskom poslovanju

Mi.K.

29.7.2014


Društvo za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba s invaliditetom "Orion“ Sarajevo i #Raiffeisen banka“ kreirali su brošure u audio obliku, snimljene na CD-ove, koje sadrže informacije o proizvodima i uslugama banke i namijenjene slijepim i slabovidnim osobama.

-Kompletna "Raiffeisen grupacija“, poslujući u skladu sa strategijom održivosti, nastoji da svoj poslovni uspjeh kombinuje s društvenom odgovornošću. Pri tome težimo ka otvorenom i konstruktivnom odnosu s našim interesnim grupama i zajednicom u kojoj poslujemo, stvarajući izuzetno važne, održive, dodatne vrijednosti – kazao je Karlhajnc Dobnig (Karlheinz Dobnigg), direktor „Raiffeisen banke“.

Projekat kreiranja audio broušura je veoma važan budući da ciljnoj grupi korisnika omogućava lakši pristup informacijama, a njihovo poslovanje s bankom čini ugodnijim.

- „Raiffeisen banka“ je prepoznala potrebu i na ovaj način omogućila slijepim i slabovidnim osobama, kao populaciji koja je inače marginalizirana, jednostavniji pristup informacijama u vidu materijala prilagođenog formata - izjavio je Amir Mujezin, osnivač „Oriona“ Sarajevo, Društva za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom.

Na svakom CD-u i njegovom omotu je Brajevim pismom ispisan naziv brošure.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.