BIH

Deseta jubilarna "ramazanska donacija" Mesne industrije Ovako

Podijeljeno 22.000 kilograma hrane

PR tekst

30.7.2014

 

Kao i prethodnih godine, Mesna industrija Ovako ogranizovala je "ramazansku akciju" za najugroženije građane u Bosni i Hercegovine. Podjeljeno je 22.000 kilograma hrane za 30 udruženja, a također su i lično uručeni paketi za 1.000 ugroženih građana.

 

 

 

 

Kako navode iz "Ovako", ove godine prirodne nepogode su odredile gdje će ovogodišnja pomoć biti usmjerena.

 

- Naš je fokus ove godine bio pomoći naše građane koji su stradali u poplavama. Reagovali smo sa našom pomoći tokom poplava, a vjerujemo da i ovaj drugi ciklus pomoći u vidu ramazanske donacije dolazi u pravo vrijeme, jer izgleda kao da su naši građani na neki način već zaboravljeni. Pored kategorije ugroženih poplavama, pomogli smo i rad javnih kuhinja, koji već dvije decenije podržavaju naše najugroženije građane - saopšteno je iz kompanije Ovako.

Važno je istaknuti da je ovo bila deseta jubilarna humanitarna akcija koju Mesna industrija Ovako realizovala prema najugroženijim članovima našeg društva. Kao i svake godine, iz „Ovako“ ističu da su za kontinuitet u realizaciji ovakvih aktivnosti, te uspješnost kompanije najzaslužniji vjerni kupci, te da je ovo samo jedan od načina da se odužimo našim građanima koji kupuju naše proizvode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.