BIH

'Ovako' podijelio 22 tone hrane

Deseta jubilarna ramazanska donacija

Redakcija

1.8.2014

 

Kao i prethodnih godina, Mesna industrija “Ovako” ogranizirala je ramazansku akciju za najugroženije građane u Bosni i Hercegovini. Podijeljene su 22.000 kilograma hrane za 30 udruženja, a uručeni su paketi i za 1.000 ugroženih građana.

Kako navode iz kompanije "Ovako", prirodne nepogode odredile su ove godine gdje će pomoć biti usmjerena tako da je fokus bio pomoći građanima koji su stradali u nepogodi.

- Reagirali smo s našom pomoći tokom poplava, a vjerujemo da i ovaj drugi ciklus pomoći u vidu ramazanske donacije dolazi u pravo vrijeme, jer izgleda kao da su naši građani na neki način već zaboravljeni. Osim ugroženima u poplavama, pomogli smo i rad javnih kuhinja, koje već dvije decenije podržavaju naše najugroženije građane - rečeno je iz kompanije.

Ovo je bila deseta jubilarna humanitarna akcija koju je Mesna industrija “Ovako” realizirala, pomažući najugroženijim članovima društva.

Zahvalnost građanima

Kao i svake godine, iz kompanije ističu da su za kontinuitet u realizaciji ovakvih aktivnosti te za uspješnost firme najzaslužniji vjerni kupci. Dodaju da je ovo samo jedan od načina da se oduže građanima koji kupuju njihove proizvode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.