BIH

Esmir pronašao novčanik u kom je bilo više od 8.000 KM i vratio ga Vesni

Pošteni mladić iz Stjepan Polja odbio bilo kakvu nagradu

H.Čalić

1.8.2014

Vesna Bjelanović iz dobojskog naselja Pridjel Gornji jučer je u roku od nekoliko sati doživjela šok za šokom.

Pošteni 26-godišnji Esmir Hamzić iz Stjepan Polja, vratio joj je novčanik u kom je bilo više od 8.000 KM. Bjelanović ga je izgubila nekoliko sati prije, ispred Tržnog centra FIS u Gračanici.

Esmir je na parkingu odjednom ugledao novčanik, pun para. U njemu je bila lična karta na ime Vesne Bjelanović iz Doboja, ali unatoč tome, nije mogao doći do njenog broja, pa je u tome posredovao naš reporter. Nakon pola sata, javila se žena, koja je još uvijek bila u šoku.
    
- Ma ljudi moji, zar još na bijelom svijetu ima poštenih ljudi. Nema što me nije spopalo u životu. Samohrana sam majka, kuća u mom selu Pridjel Gornji kod Doboja, uništena je u majskim poplavama. Ništa ne mogu završiti sa ovim vaučerima, negdje još nisu aktivni, negdje nema robe, pa sam posudila novac i došla u Gračanicu da kupim građevinskog materijala. Kada sam se vratila kuća, novčanika nije bilo. Ispao je iz torbice dok sam vadila telefon- pričala Vesna.

Kada smo je spojili sa Hamzićem, nudila je nagradu, ali pošteni mladić Esmir koji očekuje bebu je odbio.Vesna je obećala da će Esmiru doći u posjetu kada dobije prinovu u porodici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.