BIH

Aida Hadžieminagić već sedmu godinu prvi kupac

Počela slobodna prodaja ulaznica za SFF

T. ĐEVIĆ

2.8.2014

 


Slobodna prodaja pojedinačnih ulaznica za sve programe jubilarnog  20. Sarajevo Film Festivala (SFF) počela je jučer u 11 sati u glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru (BKC).  Mnogobrojna festivalska publika okupila se ispred BKC-a, među kojima je bila i Aida Hadžieminagić, koja je od ranih jutarnjih sati čekala na svoje karte.

Filmska raja

- Već sedmu godinu sam prvi kupac. Dođem u ponoć, ali danas, zbog loših vremenskih uvjeta, došla sam u četiri sata. Inače, sve je krenulo spontano pa sam stekla naviku, a sada je to već moja tradicija. Svaku projekciju s nestrpljenjem očekujem - kazala je Hadžieminagić.

Ona dodaje da ljubav prema filmu gaji još od djetinjstva. Na Sarajevo Film Festivalu stekla je brojne prijatelje s kojima je u kontaktu i nakon završetka Festivala.
 
- Svaki dan pogledam najmanje jedan film, bez toga ne bih mogla funkcionirati. Na ovom događaju sam upoznala i Mirzu Mehanovića. Sada smo filmska raja. Jedno vrijeme je Mirza bio prvi kupac, a onda sam ja preuzela vodstvo. Moglo bi se reci da je tu bilo malo takmičarskog duha. Mi smo uhodani tim - kaže Hadžieminagić te dodaje da joj je najdraži film „Prohujalo s vihorom".  

 

Hadžieminagić: Druženje i poslije Festivala

 

U privatnoj kolekciji ima više od 100 filmskih DVD-ova.

Poseban događaj

Prvi put za Sarajevo Film Festival prodaja ulaznica počela je radnim danom, inače je počinjala nedjeljom. Međutim, to nije omelo filmofile da dođu po svoje karte.

- Svake godine redovno posjećujem SFF. To je poseban događaj u gradu, pogotovo ove godine, kada bilježi jubilarno izdanje. Nadam se da će nas poslužiti vrijeme jer je poseban doživljaj gledati filmove na otvorenom. Nekoliko ostvarenja s nestrpljenjem očekujem, ali posebno me interesiraju „Mostovi Sarajeva" - kazala je Dženita Kašpo, jedna od mnogobrojnih ljubitelja SFF-a.

Oni s kojima smo razgovarali jučer složili su se da je Sarajevo Film Festival jedan od reprezentativnih događaja koji odašilju pozitivnu sliku iz glavnog grada BiH, ali i iz cijele države.  

Prvih deset kupaca dobilo je po dvije besplatne ulaznice, a među brojnim filmofilima bio je i ambasador Češke Republike Tomaš Sunjog (Tomáš Szunyog). Radno vrijeme glavnog Box Officea do 14. avgusta je od 11 do 19 sati, a za vrijeme SFF-a ulaznice će se moći kupiti od 9 do 22 sata.

Kašpo: S nestrpljenjem očekujem projekcije

 

Najveće interesiranje za Open Air

Kao i prethodnih godina, najveće interesiranje publike vlada za noć otvaranja te filmove Open Air programa.

- Tradicionalno najveće interesiranje vlada za ulaznice za filmove Open Air programa. Međutim, već u prvim satima vidan je i veliki interes publike i za ostale festivalske programe. O tome najbolje govori i veliki broj ljubitelja filma, koji su se već u ranim jutarnjim satima okupili ispred Box Officea kako bi među prvima osigurali svoje ulaznice - kazala je Altijana Marić iz direkcije Festivala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.